Calin Andra
fotografie comercială de produs
shutterstock_667994098.jpg

Blog de fotografie

Bine ai venit în lumea mea, unde pasiunea pentru fotografie se împletește cu dorința de a explora frumusețea lumii. Sunt un călător, mereu în căutare de noi destinații și experiențe unice, pe care le surprind cu ajutorul aparatului meu foto.

Prin intermediul acestui blog, îmi doresc să împărtășesc cu voi experiențe din călătoriile mele, dar și sfaturi utile legate de fotografie și echipamente.

Dialoguri în studio cu o singură lumină

CALI5442 1.jpg

Comoditatea și dorința de a spulbera mituri. Două motive care m-au determinat să abordez minimalismul în setup-ul de studio și nu numai. Plecând de la premiza că ochiul uman este obișnuit să descopere obiecte și să le identifice ca potențiale subiecte în urma iluminării naturale, sau dintr-o singură sursă de lumină principală, am decis să mă folosesc de acest avantaj pentru a elimina din costuri și din echipamentul de studio. Prin urmare s-a făcut ordine. Au dispărut blitzurile de putere mare, trepiedele, cablurile etc. Bate vântul prin ogradă. Joaca asta prin studio, cu o singură sursă de lumină și un obiectiv cu focală fixă, te va prinde cu siguranță dacă îți dorești să experimentezi lucruri noi. Dacă lumina este furnizată de o sursă de lumină continuă de bună calitate, desfătarea va fi cu atât mai mare, dar merge și pe sărăcie cu ceva cumpărat de la poporul chinez. Practic vreau să demonstrez că se poate face un home studio cu buget de austeritate, să zicem până în 7-800 de lei. Dacă beneficiezi în studio de lumină naturală, cu atât mai bine. Eu am din plin, ferestrele sunt orientate spre sud, deci cât este ziua de mare am lumină naturală, uneori sunt obligat să închid jaluzelele pentru a nu-mi combina lumina. Alteori mă folosesc din plin de ea. Poți și tu să înveți, nu trebuie să rămâi la stadiul în care dai vina pe bani pentru nereușită. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți fotografia cu buget redus, lasă-mi un mesaj. Dacă ești model și vrei câteva fotografii mai altfel, de asemeni poți folosii formularul de contact de pe site sau datele de contact de pe social media și programăm o ședință.

Calin AndraComment